Uslovi

USLOVI POSLOVANJA

OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

Vozač mora imati minimum 21 godinu.
Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid.
Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid.
Obavezna kreditna kartica kao sredstvo depozita plaćanja ili gotovinski depozit od 300 do 3000 EUR u zavisnosti od klase vozila.
Neograničena kilometraža važi za minimum 4 dana najma i odnosi se na teritoriju Srbije.


DUŽINA NAJMA

Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa).
Vreme preuzimanja i vraćanja vozila mora biti identično. Tolerišemo samo 60 minuta zakašnjenja kod vraćanja vozila. Po isteku prekoraćenja, zaračunavamo novi, dodatni dan najma


PLAĆANJE I DEPOZIT

Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (Amex, Visa, Mastercard), gotovinom ili uplatom na račun (pravna lica).
Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine.
Depozit se određuje na osnovu grupe vozila koju je klijent izabrao.


PREUZIMANJE I VRAĆANJE VOZILA

Vozilo se može preuzeti i vratiti u našoj poslovnici na aerodromu Nikola Tesla ili u našoj poslovnici Smederevu, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice (hotel, kućna adresa, preduzeće i sl.) uz doplatu. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, uz doplatu.
Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila Savetujemo da sa našim službenikom dobro pregledate vozilo.
Izdavanje i vraćanje vozila van radnog vremena dodatno se naplaćuje.


OSIGURANJE

CDW (COLLISION DAMAGE WAIVER) – osiguranje od štete
Ovo osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen i/ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati. Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštećenja će biti upisana u obrazac ugovora o najmu i potpisana obostrano.


TP (THEFT PROTECTION) – Osiguranje od krađe

Ovo osiguranje ne važi u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana.
U slučaju krađe ključ i dokumenta moraju biti kod klijenta.


PAI (PERSONAL ACCIDENT INSURANCE) – Osiguranje lica

Kupovinom ovog osiguranja, vozač i lica u vozilu se osiguravaju za slučaj smrti ili povreda, nastalih u saobraćajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.
Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osigurana.
Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i/ili kraće biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja.
Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).


KASKO SA 10% UČEŠĆA U ŠTETI 
Klijent uz ovo osiguranje nema učešća u šteti ako nije odgovoran za novonastalu štetu uz policijski zapisnik, bez policijskog zapisnika štetu snosi u potpunosti.
Ukoliko je klijent odgovoran za novonasstalu štetu uz policijski zapisnik dužan je da isplati AUTO RENT SD-u 10% od ukupne štete.
Štetu procenjuje procenitelj.
Klijentu se depozit zadržava dok procena o šteti ne stigne.


POSTUPCI U SLUČAJU NESREĆE, ŠTETE I KRAĐE VOZILA:

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:
– Odmah da obavesti policiju i AUTO RENT SD o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
– Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju.
– Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila.
– Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta.


OGRANIČENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM

Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje ne važi – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.
Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni vozač, uz odobrenje AVACO RENT A CАR-a, prilikom preuzimanja vozila. Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima osiguranje ne važi – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.


OSTALO

Prilikom rezervacije vozila, rezervišete jednu od grupa vozila iz naše flote a u sklopu svake grupe imamo vise različitih vozila. Prioritet AUTO RENT SD-a je da svojim klijentima obezbedi vozilo iz naše flote koje klijenti rezervišu. AUTO RENT SD zadržava pravo u slučaju da željeno vozilo nije slobodno da vam obezbedi vozilo iz iste grupe.

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!